Bordtennisens histore i Larkollen Idrettslag

I begynnelsen av 50-årene ble en bordtennisgruppe startet. Etter vedsanking på strendene om høsten samlet både unge og eldre seg til trening i den tidligere bodegaen på Røeds Hotel to ganger i uken. Det ble også arrangert flere kamper mot andre lag med meget gode resultater. Det kom også premier som har fått sin rettmessige plass i premieskapet på klubbhuset.

Etter noen gode år ble interessen borte, men den 26.november 1965 startet gruppen opp igjen på Klingenberg Pleiehjem. Det var stor aktivitet med trening to ganger i uken, og gruppen meldte seg nå inn i bedriftsserien. Første kamp var mot Il-o-van den 27.januar 1966. Dette året gikk det svært bra, da de vant hele 21 av 33 kamper. Det ble også for første gang arrangert klubbmesterskap hvor Thorleif Jensen vant herreklassen og Anita Veum Olsen vant dameklassen. Dessverre holdt entusiasmen seg denne gangen også i få år. Det ble forsøkt å komme i gang igjen i 1971, uten at det ble noe særlig fart over det.

I 2003 ble det igjen fart i sakene. Frank Larsen samlet en del spillere med erfaring fra bedriftsserien i Moss og fra Sarpsborg BTK, og fikk meldt på et lag i 2.divisjon. Samtidig ble det startet opp nybegynnerkurs for barn og ungdom, noe som gjorde at Larkollen raskt kunne stille med mange yngre spillere på stevner rundt om på Østlandet.

Med Larkollhallen på plass ble det snart arrangert større stevner, bl.a en årlig Regioncup med deltakere fra hele Østlandet. Med et velgegnet gulv og gode lysforhold, blir hallen også hyppig benyttet til seriespill. Bordtennisgruppas største arrangement hittil er nok EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Belgia. Hallen ble rigget med mobil tribune, spesialgulv og annet utstyr. Kampen trakk fullt hus, men Norge tapte dessverre klart 3-0.

I 2007 ble Andres Metssalu ansatt som trener, noe som gjorde det enklere å holde et høyt nivå på trening for alle aldersgrupper.

Resultatene i nyere tid har blomstret. A-laget spiller i 1.divisjon, og ble nummer to i 07/08-sesongen. Da værende 11-åringer hentet medaljer i ungdomsstevnet ved NM for yngre to år på rad. Med en god gjeng unge spillere i sving, er det all grunn til å se lyst på fremtiden for klubben.